Het logo

Wat is er allemaal te ‘lezen’ in het logo?
Allereerst onderstreept het beeldmerk natuurlijk het levendige, waterrijke karakter van deze dynamische kinderrijke wijk. Met een vorm die een knipoog is naar de huizen aan de Hempenser- en Teernser Wielen die Zuiderburen vanaf de weg markeren. Een vorm ook die de ligging van Zuiderburen ten opzichte  van de stad aanduidt: de Zuid-oosthoek van Leeuwarden.

De bootjes
En die bootjes…? Die spreken vast voor zich. In welke andere wijk vaar je nu zo van uit je achtertuin de Staande Mast-route op? Spring je op een warme dag lekker in het water, of schaats je bij winterse temparaturen een rondje wijk? Wie heel goed kijkt ziet dat het bootje boven de ‘I’ van Zuiderburen een vlaggetje voert. Dat vlaggetje zie je terug in de vlag van Teerns en verwijst – al is dat heel abstract – ook naar de horens in die van Hempens. Zonder Hempens en Teerns zou Zuiderburen niet de wijk zijn die ze nu is.

Wordt het u qua uitleg wat te gortig? Dan hopen we dat u zich – alle symboliek ten spijt – kunt herkennen in het totaalbeeld.

Zuiderburen: een dynamische, levendige en waterrijke wijk waar het fijn wonen en fantastisch opgroeien is!

Wijkvereniging Zuiderburen - Leeuwarden