Watertappunt bij Markant

Behalve bij het in 2018 geplaatste tappunt in Goutum kun je nu ook bij de startpunten van de ZuiderloopRoute in De Zuidlanden en Zuiderburen een flesje met water vullen of een slokje water nemen. Sinds kort zijn de watertappunten bij Markant en de Techumerpleats in gebruik.

Voldoende water drinken is belangrijk, zeker tijdens het sporten. Water is een gezond alternatief voor zoete frisdranken. Het navullen van een bidon of waterflesje met drinkwater scheelt ook in plastic en transport.

Het plaatsen van deze tappunten bij de afronding van fase 1 van het project ZuiderloopRoute is mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de wijkpanels van Zuiderburen en De Zuidlanden. Ook de ervaring die Dorpsbelang Goutum had met het plaatsen van het tappunt bij het dorpshuis Ien en Mien kwam goed van pas.

Alle drie startpunten van de ZuiderloopRoute beschikken nu over een watertappunt. In de buurt van al deze locaties bevinden zich basisscholen, speeltuinen en sportvoorzieningen. Dit maakt de tappunten niet alleen interessant voor hardlopers en wandelaars op de ZuiderloopRoute. We hopen dan ook velen de watertappunten zullen gebruiken.

Wijkvereniging Zuiderburen - Leeuwarden