Voorzieningen

Gezondheidscentrum Leeuwarden Zuid


Wiardaplantage 3
8939AA Leeuwarden

Om de actuele bewoning van het gezondheidscentrum te bekijken kun je het beste naar de facebookpagina van het gezondheidscentrum gaan. Klik op het logo om door te gaan naar facebook.nl/gezonheidscentrumleeuwardenzuid/


AED

Op de website aed.rodekruis.nl vind je een actueel overzicht van aanwezige AED’s. Of download de app via Google of Apple


Openbaar vervoer

De wijk Zuiderburen is bereikbaar met het openbaar vervoer door gebruik te maken van stadslijn 7.

Alle actuele tijden richting Zuiderburen vind je op de website van Arriva en voor de reis richting het station natuurlijk ook op de Arriva website.

Er zijn maar liefst 7 haltes waar je in- en uit kunt stappen in de wijk, te weten: Het Var, Het Zool, De Wetering, De Boorne, Witte Mar, Noarder Stienplaat, Ytsjesân en als eindhalte Suder Stienplaat.

Meer informatie over deze dienstlijn, met welke bussen er wordt gereden vind je op de wiki van het ov in Nederland.


Basisscholen
Openbare basisschool Wynwizer
Glinswei 4
8939 CB Leeuwarden
Maximaschool
Pikemar 17
8939 CR Leeuwarden
Pikemar 17
8939 CR Leeuwarden

Kinderopvang

Sinne – Het Hop
Het Hop 2
8939 BA Leeuwarden

 • Buitenschoolse opvang

Sinne – Glinswei
Glinswei 4
8939 CB Leeuwarden

 • Speelleergroep
 • Buitenschoolse opvang

Sinne – Pikemar
Pikemar 11
8939 CR Leeuwarden

 • Dagopvang
 • Speelleergroep
 • Buitenschoolse opvang

Winkels

Aan het plein bij de ingang van de wijk vind je een:

 • Supermarkt
 • Bloemenwinkel
 • Hema
 • Snackbar

Daarnaast kun je hier regelmatig de verkoopwagen met vis tegenkomen en in de maand december natuurlijk een oliebollenkraam.


De schaapsherder

In het zuidelijke deel van Leeuwarden onderhoud een kudde van Wylde Weide Lanschapsbeheer ons de natuurlijke graslanden, bijvoorbeeld ‘de heuvel’ bij de Maximaschool, graslanden langs het Harinxmakanaal en de zoomdijk onder de Teernser Wielen.
Ook het begrazingswerk in de Groene Ster en Cammingaburen is een activiteit van Wylde Weide. Stadsherder Sam Westra van De Groene Oase voert dit werk zelfstandig uit.

3 gedachten over “Voorzieningen

 • 3 september 2023 om 14:03
  Permalink

  Tijdens onze vakantie is het magazine bezorgd. Niet op de mat zoals u zegt, maar voor de deur. Gelukkig, dat een oplettende buurvrouw dit zag en hem alsnog door de brievenbus heeft gedaan. Dit kan niet de bedoeling zijn! Zo lazen we toch een droog Zuiderburen blad.

  Beantwoorden
  • 13 september 2023 om 15:12
   Permalink

   Dat is vervelend, gelukkig heeft een oplettende buurvrouw het opgelost. De bezorgers ervaren weleens problemen met het vinden van sommige brievenbussen. Ze zijn er in zoveel soorten en maten…

   Beantwoorden
 • 9 juni 2020 om 20:08
  Permalink

  De gemeente maait langs het van Harinxmakanaal met de bedoeling de natuur te ondersteunen. Ga dus niet illegaal het gras en het riet verwijderen omdat je zonodig naar de bootjes wilt kijken, je verstoord daarmee het evenwicht. Er is bekend dat het niet mag want het gaat altijd op een stiekeme manier. Weet dat er een hoge boete staat op het moedwillig vernielen van de natuur.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijkvereniging Zuiderburen - Leeuwarden