Paaseieren zoeken een groot succes!

Na 2 jaren werd onze traditie weer in ere hersteld: het was weer tijd om paaseieren te zoeken! Last minute werd de locatie gewijzigd, in de aankondiging werd gezegd dat de eieren bij het speelveldje zouden liggen, maar de paashaas vond het toch leuker om ze in de fruittuin te verstoppen.

Dus werd op zaterdagmiddag 16 april om 14u door de ruim 100 aanwezige kinderen zelf van 5 naar 0 afgeteld bij de ingang van de fruittuin. De kinderen renden de tuin in, gewapend met lege mandjes die al snel gevuld werden met de eieren. Deze werden gevonden in het gras, in de bomen, onder de bomen, op de bank, onder de bank etc etc.

Nieuw dit jaar was dat er ook chocolade-eieren verstopt waren, deze werden al snel opgegeten voordat ze zouden smelten, want het zonnetje scheen heel uitbundig. Ondertussen ging het zoeken ook door, er lagen in totaal 7 prijs-eieren die graag gevonden wouden worden. De paashaas had extra z’n best gedaan om deze te verstoppen, maar de kinderen hadden hele goede speurneuzen en ook deze eieren werden gevonden.

Na dik 20 minuten waren alle eieren al gevonden en was het tijd voor een bekertje ranja bij de hoofdingang van Màrkant en kon iedereen rustig z’n eieren tellen en even van de zon genieten voordat de jury klaar stond voor de prijsuitreiking. Het was nog even wennen met de nieuwe megafoon, maar één voor één werden de winnaars naar voren geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen. Dit waren de winnaars van het eieren zoeken:

chocoladeprijzen: Julia & Filou

MonkeyTown entreetickets: Roos, Marrit, Olivier, Marinthe & Amarins

Naast het eieren zoeken hadden we dit jaar ook een kleurwedstrijd. In de wijkkrant Buren zat een kleurplaat, maar liefst 140 kinderen hadden hun kleurpotloden, viltstiften, stickers, stempels en wascokrijtjes uit de kast gehaald en hun allerbest gedaan om de paashaas mooi in te kleuren en te versieren. Bij Jumbo Els Boek werden een aantal tekeningen opgehangen, zodat iedereen zag wat voor kunstenaars in spe er in de wijk wonen. De jury had er een dagtaak aan om de winnaars te kiezen. Dit zijn ze geworden:

Chocoladeprijzen: Floor, Jornt, Justin, Jade, Lynn & Bente

Streetjump feest: Siem

MonkeyTown feest: Isabella

De wijkvereniging wil alle kinderen bedanken voor hun deelname en inzet, superleuk dat jullie allemaal hebben meegedaan aan de kleurwedstrijd en/of het eieren zoeken. Daarnaast een bedankje aan de vrijwilligers die dit georganiseerd hebben of geholpen hebben.

Check hier voor het uitgebreide fotoverslag van het paaseieren zoeken!

Tot volgend jaar!

%d