Wijkvereniging dringend op zoek naar vrijwilligers voor het ophalen van oud papier

Wijkvereniging dringend op zoek naar vrijwilligers voor het ophalen van oud papier
De wijkvereniging ontvangt jaarlijks de opbrengst van de inzameling van het oud papier in de wijk. Dit gaat om een bedrag van ong. 9000 euro. Wij gebruiken dit geld voor de activiteiten die de wijkvereniging organiseert.
Het komende jaar wordt de papiercontainer weer 14 keer geleegd. Dit wordt gedaan door de Omrin. De chauffeur van de Omrin wordt begeleid door een vrijwilliger van de wijkvereniging. En naar die vrijwilligers zijn wij nu op zoek. Door omstandigheden is het groepje dat dit doet steeds kleiner geworden en het wordt daardoor ook moeilijker om een passend rooster te maken.
Het oud papier wordt op maandag- en dinsdagavond opgehaald. We starten om 18.30 uur bij de Jumbo en zijn rond 20.30 uur klaar. Bij het opstellen van het rooster wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met voorkeur voor de dag en de mogelijkheden van de vrijwilliger.
Lijkt het je leuk om de wijkvereniging hiermee te helpen neem dan contact op via: info@wijkverenigingzuiderburen.nl of maak gebruik van het contactformulier.

Japanse duizendknoop verwijderen uit uw tuin? Doe hem in de grijze container!

Japanse duizendknoop verwijderen uit uw tuin? Doe hem in de grijze container!

De tijd om uw tuin winterklaar te maken komt eraan. In veel tuinen staat de Japanse duizendknoop. Wellicht ook in die van u. Bent u van plan om deze plant te snoeien? Doe het groenafval van deze plant niet in de groene container maar in de grijze container. Kleine stukjes van de plant kunnen via verwerkte compost weer uitgroeien tot nieuwe planten. En dat willen we graag voorkomen.
Meer lezen

Intocht Sinterklaas Zuiderburen, zondag 17 november 2019

Intocht Sinterklaas Zuiderburen, zondag 17 november 2019

Over een paar weken is het zover, Sinterklaas en zijn pieten komen aan in Zuiderburen op zondag 17-11!

Tijdschema:
13:00 verzamelen pier Fluessen
13:30 aankomst Sint en pieten
14:30 feest in Markant

Hang jij een mooie tekening voor het raam, dan komen de Pieten misschien bij je langs op de ochtend…

Net als vorig jaar kan Sint een aantal kinderen thuis bezoeken die in de middag niet aanwezig kunnen zijn door ziekte of andere omstandigheden. Dit kun je aanvragen via het contactformulier.

Nieuws uit de fruittuin

Nieuws uit de fruittuin

De fruitbomen in de fruittuin dragen dit jaar veel fruit.

De oude peerbomen hangen behoorlijk vol, hoewel  door de storm van een aantal weken geleden wel veel fruit is gevallen. Er hangt nog genoeg. Het duurt nog een aantal weken voor het rijp is. Wij, de fruittuin ploeg, hebben de bomen beter bereikbaar gemaakt door paden te maaien. Ook de nieuwe appelbomen dragen fruit en een aantal pruimenbomen  Met name de blauwe pruimen zijn bijna rijp.

Meer lezen