Leeuwarden helpt

Evenementen zijn voorlopig afgelast, de scholen zijn dicht en afspreken met je vrienden zit er voorlopig ook even niet in. Waar vul je de tijd dan mee? Nou, je zou iemand kunnen helpen die het nu extra nodig heeft. onze stad heeft daar de website ‘Leeuwarden Helpt’ voor.

Je kunt Leeuwarden Helpt zien als een logische uitkomst van alle lokale initiatieven die uit de grond geschoten zijn. Allemaal hebben ze een gemeenschappelijk doel. Het helpen van mensen in deze tijden van corona en quarantaine.

Want waar jij de hele dag thuis zit te chillen, zijn er nog genoeg mensen die keihard voor ons aan het werk zijn in de zogenaamde ‘vitale bedrijven. Vakkenvullers, mensen in de zorg, allemaal draaien ze overuren. En zij zijn niet de enige die hulp kunnen gebruiken, want al deze gekte is natuurlijk allemaal om dat ene virus, dat betekent dat er ook mensen afgezonderd in hun huis zitten en geen kant op kunnen.

Geef aan wat je kunt en doe het

Lief doen is leuk

Jij kunt deze mensen helpen. Via Leeuwardenhelpt.nl geef je aan wat je kunt doen. Daarbij help je trouwens ook jezelf, want dan kom je ook eens uit die luie stoel. Kook bijvoorbeeld voor een mannetje meer en help daarmee de dokter die zojuist iemand op de intensive care heeft moeten redden.

Of laat de hond uit van die ene leuke kassière, want die zit ook de hele dag te werken om ervoor te zorgen dat onze samenleving door blijft gaan. Je bent lekker buiten en scoort punten bij dat kassameisje. Win-win!

Of help vanuit je luie stoel

Wil je toch liever thuisblijven, dan zijn er ook opties om je karma op te poetsen. Bel eens met iemand die ook thuis zit. Met ouderen of zieken. Zo helpen we elkaar deze toch ietwat eenzame tijd door. En zo zijn er nog veel meer dingen waar jij je voor kan aanmelden.

Na je aanmelding wordt geregeld dat jij met de juiste mensen in contact komt en voila. Voor je het weet loop je even langs de apotheek voor een random iemand. Groot voordeel, de gemeente checkt of de mensen die met elkaar in contact komen betrouwbaar zijn. Zo weet jij ook zeker dat er geen gezeik achter vandaan komt.

Heb je juist hulp nodig deze dagen, dan is deze website ook voor jou de place to be. Want hier vind je dus alle vrijwilligers die graag iets voor jou willen doen. Mooi toch. Leewardenhelpt.nl. omdat Leeuwarden Helpt. Zo, die slogan is onze bijdrage aan de beter wereld van vandaag.

Bron: https://www.suksawat.nl/leeuwarden-helpt-brengt-mensen-en-coronahulp-bij-elkaar/

Wijkvereniging Zuiderburen - Leeuwarden