Gevraagd: vrijwilligers voor activiteiten bij vluchtelingen

Als werkgroep realiseren we ons dat de vluchtelingen uit Oekraïne goed worden opgevangen in Nieuw Mellens. Terecht, zij zijn gevlucht voor oorlogsgeweld en hebben recht op veilig onderdak, voedsel, gezondheidzorg en onderwijs.


Wat echter in onze mooie stad Leeuwarden schuurt, is de maandenlange opvang van vluchtelingen in een donkere hal van het WTC, zonder daglicht en weinig privacy. Hier verblijven nog altijd 600 mensen uit verschillende landen waaronder circa 130 kinderen!

We hebben begin april de gemeenteraad van Leeuwarden een brief gestuurd waarin we onze zorgen hebben uitgesproken over de opvang van deze mensen in de noodopvang van het WTC en hen gevraagd samen met alle partijen zich in te spannen om oplossingen te zoeken voor deze mensen.

Ook u kunt het verschil maken door zich in te zetten voor vluchtelingen en ze een paar aangename uurtjes te bezorgen.
De coördinatoren in dienst van Solidair Fryslân vragen voor:
Kinderactiviteiten
– Maatje zieke jongen in Nieuw Mellens.
– Ook hebben wij nog de volgende vrijwilligers vacatures open staan:
1 planner voor meerdere locaties Planner gezocht! – Samen Leeuwarden
Maatje voor een jonge vluchteling https://samenleeuwarden.nl/vacature/maak-verschil-voor-een-jonge-vluchteling/
– Voor de eerste week van de zomervakantie zoeken wij 1 a 2 vrijwilligers die mee willen naar Stoereloer. De kinderen gaan met een busje naar deze locatie. Het gaat erom dat je meegaat met het brengen en ophalen en ondersteunen waar nodig is. Ook vragen we ouders van de kinderen mee.
– Op de donderdagochtenden in de zomervakantie krijgen de kinderen de kans om te sporten bij BV Sport. Hiervoor zoeken wij ook nog vrijwilligers die mee willen lopen naar deze activiteit. (circa 20 minuten lopen).
Taalactiviteiten
– Op de avonden zijn wij nog op zoek naar taalvrijwilligers voor het WTC. Die kunnen ingezet worden voor taalles voor beginners of bij het taal café.
Namens de werkgroep
Jenny Mink

%d