Energiecoaching

Wij vinden het belangrijk dat ook u weet waar uw energiebesparingskansen liggen!

Het buurtteam kan u adviseren

We hebben nu zelf voldoende kennis in huis: 2 leden van het buurtteam hebben een cursus voor energiecoaching gevolgd. We kunnen nu onafhankelijk en gratis advies geven aan alle buren die wat ondersteuning kunnen gebruiken.

Wat bieden wij aan?

  • Hulp bij het inventariseren van uw woning en het energieverbruik.
  • Duidelijkheid over wat wel en wat niet mogelijk is.
  • Eerste indruk over de kosten en wat het oplevert.
  • De mogelijkheden voor uw woning in kaart.
  • Meekijken bij offertes.

Of u nou alleen iets wilt weten over zonnepanelen of er al over denkt om van het gas af te gaan, de energiecoach kan helpen de zaken op een rijtje te zetten. En ook voor wie nog geen geld wil of kan investeren heeft de energiecoach besparingsadvies.

Meer informatie of aanmelden: Mail ons! zuiderburen.hempens@gmail.com

Energiecoaching – hoe gaat dat?

Als voorbereiding sturen we u een formulier met vragen over over uw woning en uw energieverbruik.

In een gesprek vullen we de gegevens nog aan, en brengen samen samen uw woonwensen in kaart: is het bijvoorbeeld nog nodig het wooncomfort te verbeteren? Hoe zit het met de financiën: is er een budget voor energiebesparing? Mag het wat kosten of moet het alleen wat opleveren?

Wanneer alles op een rijtje staat kan de coach vaak al direct tips en suggesties geven. Andere dingen zal de coach nog even moeten navragen of uitzoeken. Hierna maakt de energiecoach een verslag met een duidelijke opsomming van wat er mogelijk is. Wanneer dat kan maakt de energiecoach hier ook een heel globaal kostenplaatje bij.

Meestal kunt u hierna zelf verder aan de slag met het aanvragen van offertes. Of wanneer het wat ingewikkelder wordt kunt u terecht bij een erkend energieadviseur. Mocht het wat langer duren tot u werkelijk aan de slag kunt gaan, dan is het mogelijk nog even met de energiecoach te overleggen of nieuwe ontwikkelingen nog tot andere inzichten leiden.

Als u dat wilt kunt u de coach ook nog laten meekijken naar uw offertes. Daarna is de taak van de coach meestal afgelopen, en komt u er met de specialisten wel uit.

Tenslotte zal de coach het fijn vinden om van u te horen of u tevreden bent of dat er nog iets verbeterd kan worden – daarmee helpt u volgende buren bij hun projecten.

 

Aanmelden:

Wij willen graag een gesprek met een energiecoach

Wijkvereniging Zuiderburen - Leeuwarden