Energiecoaching

Wij vinden het belangrijk dat ook u weet waar uw energiebesparingskansen liggen!

Het buurtteam kan u adviseren

We hebben nu zelf voldoende kennis in huis: 2 leden van het buurtteam hebben een cursus voor energiecoaching gevolgd. We kunnen nu onafhankelijk en gratis advies geven aan alle buren die wat ondersteuning kunnen gebruiken.

Wat bieden wij aan?

  • Hulp bij het inventariseren van uw woning, inzicht in alle mogelijkheden voor energiebesparing.
  • Meer duidelijkheid over wat wel en wat niet mogelijk is, wat de kosten zijn en wat het oplevert.
  • Advies over het inschakelen van deskundige installateurs en leveranciers
  • Advies bij het aanvragen van offertes en subsidies.
  • Advies bij het beoordelen van offertes.

Of u nou alleen iets wilt weten over zonnepanelen of er al denkt over van het gas af te gaan, de energiecoach kan helpen de zaken op een rijtje te zetten. En ook voor wie nog geen geld wil of kan investeren heeft de energiecoach besparingsadvies.

Meer informatie of aanmelden: Mail ons! zuiderburen.hempens@gmail.com

Energiecoaching – hoe gaat dat?

In een eerste gesprek wil de energiecoach weten wat u zou willen bereiken. De energiecoach, de naam zegt het al is een coach die u ondersteunt bij het bereiken van uw doelen.

De coach maakt samen met u een inventarisatie van de woning, de technische installaties en het energieverbruik. Dan brengt hij samen met u uw woonwensen in kaart: is het bijvoorbeeld nog gewenst het wooncomfort te verbeteren. Hij kijkt ook met u naar de financiën. Is er een budget voor energiebesparing? Mag het wat kosten of moet het alleen wat opleveren?

Wanneer alles op een rijtje staat kan de coach vaak al direct wat tips en suggesties geven. Andere dingen zal de coach nog even moeten navragen of uitzoeken. Hierna maakt de energiecoach een verslag met een duidelijke opsomming van wat er mogelijk is. Wanneer dat kan maakt de energiecoach hier ook een globaal kostenplaatje bij.

Waar uit het verslag blijkt dat er veel mogelijkheden zijn zal de energiecoach dit in een tweede gesprek graag toelichten en de voor en nadelen van keuzes met u op een rijtje zetten. Wanneer het wat langer duurt voordat u werkelijk aan de slag kunt gaan kunt u tussentijds ook met de energiecoach overleggen of nieuwe ontwikkelingen nog tot ander inzicht leiden.

Dan zal de energiecoach soms helpen bij het aanvragen van offertes, en kunt u de coach laten meekijken wanneer u een offerte krijgt. Daarna is de taak van de coach meestal afgelopen, en komt u er met de specialisten wel uit.

Tenslotte zal de coach het fijn vinden om van u te horen of u tevreden bent of dat er nog iets verbeterd kan worden – daarmee helpt u volgende buren bij hun projecten.

Aanmelden:

Wij willen graag een gesprek met een energiecoach