App

stichting buurkracht en de buurkracht app

dit meld de stichting buurkracht op haar website:

wij geloven in buurkracht

Wij geloven in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken in de buurt. Wij helpen buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Dit doen we door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de buurkracht website.

we doen het voor de maatschappij

Buurkracht is een maatschappelijk initiatief. Ons doel is om mensen in buurten met elkaar te verbinden en ze te ondersteunen bij het verbeteren van de buurt. Buurkracht is onafhankelijk, heeft geen commerciële doelstellingen en maakt geen winst.
Vanaf 1 december 2019 is Buurkracht een zelfstandige stichting. De activiteiten en medewerkers van de stichting worden gefinancierd door gemeenten, provincies en netbeheerder Enexis.

we doen het samen

Gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties zien de kracht van buren en werken steeds vaker met ons samen. Buurkracht heeft diverse programma’s ontwikkeld die aansluiten bij actuele vraagstukken waarbij burgerparticipatie een belangrijke rol speelt. Zo vormt de bewezen Buurkrachtmethode, waarbij buren onder onze begeleiding in teams aan de slag gaan, de basis voor onze projecten om buurten aardgasvrij te maken.

Buurkracht Buurtteam Zuiderburen Hempens

Buurtteam

Het Buurtteam in Zuiderburen en Hempens is een klein groepje enthousiaste buren die kansen wil pakken om onze wijk op termijn aardgasvrij en energieneutraal te maken. We onderzoeken nu vooral de mogelijkheden om woningen individueel te verduurzamen, maar we willen ook kijken naar projecten waarin we als buren kunnen samenwerken. We staan ook open voor allerlei andere ideeën uit de buurt.

Buurkracht app

Meld je aan op de buurkracht app en je krijgt altijd bericht over onze activiteiten. Via de app kun je zelfs je eigen actie starten! Wie ons team wil versterken is natuurlijk ook van harte welkom.

Aanmelden, Duurzame tips, Suggesties:

zuiderburen.hempens@gmail.com

 

Wijkvereniging Zuiderburen - Leeuwarden